Verveelde master technici

Case: Topspecialisten vasthouden in een concurrerende markt.

Het aantrekken, opleiden en behouden van toptalenten binnen uw organisatie kan een lastige uitdaging zijn. U wilt dat uw master technici snel en adequaat diagnoses kunnen stellen en up-to-date blijven van de nieuwste technologie. Een van onze klanten wilde zijn topspecialisten uit het netwerk blijven uitdagen om ervoor te zorgen dat zij de technische verantwoordelijkheid van de werkplaats blijven dragen. Hoe hebben we deze klant met Learning & Development ondersteund?

De budgetkwestie is getackeld door te werken met een flatrate per master technician per dealer. Zo werken we met een budget dat ons in staat stelde om de effectiviteit van de training te maximaliseren met betrekking tot kennistoename. Master technici krijgen hiermee de ruimte om twee keer per jaar een training bij te wonen, maar in de praktijk is de kennisoverdracht flexibeler in te richten en is de toegang tot beschikbare kennis – en kennistoename – veel ruimer.

Deze oplossing voor de technici is tweeledig. We maakten en leverden zogenaamde “kennis nuggets”: dat zijn “snackable” content-items, zoals how to-filmpjes, explainervideo’s over een technologie en documenten met veelgebruikte afkortingen in systemen of systeem-shortcuts.

Daarnaast bieden we digitale sessies in de vorm van Virtual Classroom Trainingen (VCT’s) en open leercentrum-weken. Hiervoor schrijven deelnemers zich per dagdeel en op verschillende momenten in het jaar in. Deze virtuele trainingen en opdrachten in het open leercentrum zijn gebaseerd op realistische casussen, zoals vragen die bij de technische helpdesk binnenkomen of ontwikkelingen die door de fabrikant aangemerkt worden als belangrijk.

Meer weten?

Wilt u ook aan de slag met flexibele, hoogwaardige leeroplossingen voor uw toptalenten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Cases

Dit item delen: