Zeer verspreid en versplinterd dealernetwerk

Een efficiënte aanpak voor kennisoverdracht in de automotive sector.

Welke gevolgen hebben de snel veranderende omstandigheden in de automotive wereld op de dealernetwerken van onze klanten? Hoe kun je met het doorvoeren van technische veranderingen aan uw productgamma nog competitiever zijn? Een van onze klanten heeft een groot service- en dealernetwerk dat bestaat uit multibrand- en onafhankelijke werkplaatsen: zo ondersteunt TTA International deze klant met Learning en Development!

De situatie zag er als volgt uit: door de omvang en diversiteit van hun netwerk koos de klant om trainingen over nieuwe producten en technische updates door senior technici in de werkplaatsen uit te laten voeren. Dit cascademodel heeft als voordeel dat alle technici worden betrokken, maar als heel groot nadeel dat kennisoverdracht vaak inefficiënt is. Het gevolg? Niet alle kennis kwam op de juiste plek terecht en dat resulteerde in een overspoelde technische helpdesk.

We hebben de lopende training aangepakt en met behulp van laatste ontwikkelingen op trainingsvlak 20 tot 25% gecondenseerd in tijd. De ontstane ruimte hebben we gevuld met materiaal met didactische tips en tricks.
In de trainingen draait het allemaal nog steeds om de (technische) inhoud, maar twee tot drie keer per dag onderbreekt de trainer de technisch uitleg – alleen op momenten dat we zeker weten dat iedereen begrijpt wat is uitgelegd – en schakelt over op een metaniveau. Dan leggen we uit hoe en waarom we de training zo hebben ingericht en kiezen voor deze vorm van kennisoverdracht. Dat wordt aangevuld met wat handige tips om een groep te kunnen “lezen” en begrijpen.
Technici die de hybride training hebben gevolgd rollen de content uit naar hun peers en collega’s met de juiste instelling, kennis en kunde om het zowel effectief als efficiënt te doen. De klant monitort in de opvolgende periode de vragen en verzoeken op de helpdesk specifiek op de getrainde thema’s om zo te kunnen aanpassen voor de volgende delivery.

Meer weten?

Wilt u ook aan de slag met het transformeren van uw toptalenten tot trainers? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Cases

Dit item delen: