Geringe betrokkenheid van werknemers

Geringe betrokkenheid van werknemers bij hun werk heeft volgens marktonderzoeker Gallup een verwoestende economische impact. Tot wel 8.200 miljard euro per jaar (wereldwijd).

Dit is dus een ernstig probleem dat niet alleen bedrijven treft, maar de hele wereldeconomie.

Maar…..gelukkig kunnen Learning & Development-oplossingen een cruciale rol spelen bij het aanpakken van dit probleem.

L&D-oplossingen zijn essentieel om werknemers te betrekken, te motiveren en te ontwikkelen.

Door regelmatig relevante training en ontwikkelingsprogramma’s aan te bieden kunnen organisaties werknemers helpen om hun vaardigheden te verbeteren. Maar ook om carrièredoelen te bereiken en zich meer verbonden te voelen met hun werk. Dit draagt bij aan een hogere werknemersbetrokkenheid en zo tot betere prestaties.

Bovendien kunnen L&D-programma’s organisaties helpen om de talenten binnen hun teams te ontdekken en te koesteren en dus te behouden. Door te investeren in het ontwikkelen van leiderschapspotentieel en het aanbieden van doorgroeimogelijkheden, kunnen bedrijven zowel werknemers beter behouden maar zéker ook de algemene productiviteit verbeteren.

Kortom, de kosten van geringe werknemersbetrokkenheid zijn enorm(!)
L&D-oplossingen bieden een effectieve manier om dit probleem aan te pakken. Het verhoogt de algehele prestaties en ook het succes van organisaties in het algemeen.

Een investering in L&D verdient zichzelf dubbel en dwars terug! Dat is nog eens een mooie ROI op L&D!

Wil jij hier eens verder over praten, mail of bel gerust.

31 oktober 2023 |

TTA International