Zegt een traditionele CV genoeg over jou?

Het traditionele cv als de ultieme voorspeller van een succesvolle match tussen werkgever en kandidaat? Daar plaats ik graag wat vraagtekens bij

Naar mijn idee kan een cv lang niet altijd het volledige verhaal vertellen. Waar we ons misschien meer op zouden moeten concentreren, zijn de vaardigheden. Deze ‘skills’ kunnen iemands ware talenten aan het licht brengen, ook buiten hun directe vakgebied. Dit maakt het mogelijk om mensen te koppelen aan functies waar ze in eerste instantie misschien niet aan hadden gedacht. Als ik zo naar 2023 kijk, lijkt het wel het jaar van de vaardigheden. Er is een schreeuwend tekort aan specifieke skills in veel sectoren. Is een skillspaspoort de oplossing voor het ontwikkelen waarmee mensen hun vaardigheden gedurende hun loopbaan kunnen bijhouden en onderbouwen. Op deze manier worden we minder afhankelijk van diploma’s die hun relevantie kunnen verliezen en blijven we ons ontwikkelen.

Dus waarom zouden we ons niet meer richten op het ontdekken van iemands ware kwaliteiten en drijfveren? Het zou de basis kunnen vormen voor een succesvolle samenwerking. Maar wat denk jij hiervan? Ik hoor graag jouw inzichten!

20 april 2023 |

TTA International