De voordelen van een L&D strategie

“Een Learning en Development strategie, is dat nou wel zo nodig?” “Ze komen zelf wel als ze iets nodig hebben, toch?” Nou….uit onderzoek blijkt dat een goede L&D strategie je wel degelijk voordeel kan bieden, zelfs zo veel dat het zichzelf duidelijk terugbetaalt.

Dat is een mooie ROI op Learning en Development! Kijk maar eens mee.

1. Medewerkers zijn het bedrijf

Uw bedrijf is zo goed als uw werknemers. Hoe meer vaardigheden zij hebben, hoe meer u als bedrijf te bieden heeft. Zo simpel is het eigenlijk.

2. Prestaties gaan omhoog

Hoe meer vaardigheden en ervaring een werknemer heeft, hoe beter hij zal presteren!
Hogere bedrijfsprestaties als uitgangspunt voor je leer- en ontwikkelingsstrategie

3. Verwerven én behoud van talent

Een doeltreffende leer- en ontwikkelingsstrategie maakt een bedrijf aantrekkelijker voor potentiële werknemers én het verhoogt aantoonbaar de retentiegraad en vermindert dus het verloop.

4. Betrokkenheid medewerkers omhoog

Studies tonen aan dat bedrijven met een sterke L&D cultuur meer kans hebben op betrokken werknemers.
Dit geldt met name voor de jongere generatie, die meer waarde hecht aan leren op de werkplek.

5. Stabiele en positieve merkreputatie

Een bedrijf dat investeert in de ontwikkeling van haar werknemers zal eerder een solide reputatie en merk hebben. Dit helpt te onderscheiden als favoriet merk en straalt af op o.a. nieuw toptalent.

6. Groei van het bedrijf

Het proces van het identificeren van opleidingsgaten in uw bedrijf zal helpen om zwakke punten aan te pakken. Dit zal de algemene prestaties helpen verbeteren en helpen groeien als bedrijf.

Wil je eens verder sparren over dit onderwerp? We bieden je een gesprek aan met een L&D consultant die jou helpt je quick wins in beeld te krijgen! Mail of bel gerust!

9 mei 2023 |

TTA International