Kijken kijken niet kopen

Enige tijd geleden had ik een afspraak met een potentiële klant die “wel tijd had voor een kop koffie”. Inclusief file meer dan een uur gereden, vol goede moed naar deze afspraak.

Ik vroeg de klant, dat potentiële laat ik er maar even af, naar de rede waarom hij was ingegaan op het maken van een afspraak. Nou, gaf hij aan, “de trainingen die de techneuten binnen het bedrijf moeten geven zijn echt oersaai en veel te langdradig.’ Daar wilde hij wel iets meer over weten.

Ik heb ‘m een paar denkrichtingen aangegeven zoals ‘train-de-trainer’ oplossingen, toepassen van ‘Speaking Powerpoint’-principe voor verbetering van je presentaties en dat hij eens zou kunnen nadenken over een echte hands-on training “didactische vaardigheden”. Hij zat driftig mee te schrijven, wel een A4-tje vol…… Ik dacht “die schrijft op wanneer hij welke acties allemaal wil gaan ondernemen”. Jammer alleen dat hij kort daarna in het gesprek aan gaf dat hij weg zou gaan bij zijn huidige werkgever. Maar, “ik had hem wel erg goed geholpen” gaf hij aan.

Ik vroeg hem naar zijn nieuwe rol. Hij zou, bij een installatiebedrijf gaan werken als technisch trainer……inclusief het geven van presentaties 😉

Was dus eigenlijk geen salesgesprek maar meer een-op-een coaching.

Wil je eens sparren over de impact van trainingen en de potentiële verbeteringen die daar op te behalen zijn? Mail of bel gerust!

6 september 2022 |

TTA International