Relevant blijven op veranderende arbeidsmarkt

Hoe blijf je relevant in een snel veranderende arbeidsmarkt?

Nieuwe technologische ontwikkelingen, razendsnelle automatisering en een toekomst die eraan komt racen. Hoe blijf je relevant in de arbeidsmarkt van nu én in de toekomst?

In deze turbulente tijden is het ontzettend belangrijk om toekomstbestendig te zijn. Dit houdt in dat je voorbereid bent op de veranderende behoeften van de arbeidsmarkt, door bijvoorbeeld vaardigheden te ontwikkelen die relevant zijn voor de toekomst. Dit kan door middel van bijscholing, het volgen van cursussen of het bijwonen van conferenties.

Daarnaast is het ook van belang om je netwerk uit te blijven breiden. Je netwerk kun je gebruiken tijdens een zoektocht naar een nieuwe baan- dit kan een goed idee zijn om te voorkomen dat je te lang blijft plakken binnen één functie. Zo word je namelijk minder aantrekkelijk op de arbeidsmarkt.

Tot slot, het is belangrijk om op de hoogte te blijven van verandering binnen je werkveld. Houd trends en ontwikkeling in de gaten en pas je er naar aan in hoeverre je dit kunt doen. Op deze manier blijf je relevant en zul je problemen in de toekomst voorkomen.

Wil je meer weten over hoe wij je kunnen helpen?

20 juni 2023 |

TTA International